Over mijzelf

Na een vijfjarige studie Klassieke Homeopathie, ben ik in 2008  afgestudeerd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde te Arnhem (HvNA). Naast heel veel praktische kennis opgedaan te hebben, was het een ontdekkingsreis naar mezelf, naar Angelique.
Uiteindelijk het mooiste cadeautje wat iemand zich kan wensen, zo voelt het nu.
Ontdekken wat echt wezenlijk van mij is, bij me hoort.  Een zoektocht naar wie ik ten diepste ben.

Iets over mezelf…

In eerste instantie niet wetende waar te beginnen. De antwoorden een hele tijd buiten mezelf zoekende. Gaandeweg kwam ik tot de ontdekking dat die reeds aanwezig waren in mij. Het Weten was er al, ik moest er enkel nog handen en voeten aan weten te geven. Mijn eigen-kleur. En zo groeide ook het inzicht dat ik het slechts op één manier het allerbeste kan doen, en dat is op mijn geheel-eigen-manier! Niets anders en beters in handen hebben dan jezelf, je eigen authentieke-ik.

Tijdens deze zoektocht-naar-mezelf, zijn er mensen gekomen en gegaan… Echter allemaal hebben ze me geholpen, te worden wie ik nu ben, ik kreeg telkens precies dat op mijn pad, wat op dat moment nodig was… Ook mijn twee kinderen, zijn hierin van onschatbare waarde, telkens weer, zijn ze als een spiegel voor me.

Ik had dit alles nooit kunnen en durven beginnen zonder hele, lieve, geduldige mensen, die een rotsvast vertrouwen en geloof in mij hebben en bij wie ik onvoorwaardelijk mag zijn. Terugkijkend op deze ‘reis’ is mijn conclusie: “Het mooiste dat je kunt worden, is jezelf… Jij zoals jij bedoeld bent…”

Hierin ligt dan ook mijn grootste uitdaging in mijn werk als homeopaat… Een stukje mee mogen lopen.. Samen op pad gaan… Een ander begeleiden te worden wie hij of zij ten diepste is. Hoe kijk je tegen de dingen aan? Zien en inzien. (Her)ontdekken waar je blij van wordt. Bewustwording van dat wat je jezelf hebt wijs gemaakt, of anderen je hebben aangepraat. Wat is echt-jij? En wat geeft jouw leven betekenis? Kortom: iemand ten volle tot verschijning laten komen. De uitdaging aan mij om in gesprek samen te achterhalen wat maakt dat je doet zoals je doet. Of juist niet komt tot dat we je graag zou willen doen.
Het gesprek neemt een belangrijke plaats in, in mijn manier van werken. Het homeopathisch middel als ondersteuning van dat wat aandacht vraagt. Dit alles met mezelf als belangrijkste instrument om me in ontmoeting met de ander te verbinden.

“Kun je een rups leren vliegen…? Zeker..! “

Inspiratie