De Cease behandeling

De behandeling bestaat uit een aantal stappen en verschillende therapieën.

1.Het ontstoren van de belangrijkste stressmomenten uit het verleden door middel van homeopathie: vaccins, narcose, antibiotica, kinderziektes, zware metalen, etc.

2.Ten tweede wordt de (oxidatieve) stress van de hersenschors met vetoplosbare vitamine C behandeld en worden de hersenen met omega-3 vetzuren (EPA en DHA) gevoed, belangrijke bouwstenen voor de hersenen.

3.Ten derde kan met zink de metallothioneine functie in de darmen en de hersenen weer hersteld worden. Ook wordt op deze manier de integriteit van de darm weer hersteld.

4.De darm wordt indien nodig ondersteunt met Saccharum officinale D6. En ook wordt indien nodig met een probioticum en l-glutamine de darmflora en functie hertsteld.

5.Verder kunnen met een constitutionele homeopathische behandeling van het kind, waarbij een geneesmiddel gekozen wordt dat grotendeels op het gedrag van het kind gebaseerd is, specifieke aspecten van het autistische gedrag behandeld worden. Met het geneesmiddel Saccharum officinale en soms met andere constitutionele geneesmiddelen kan het contact met de buitenwereld, het oogcontact, het gevoel etc. weer hersteld worden en met Cuprum metallicum kan de rigiditeit en obsessiviteit die zo kenmerkend zijn, weer opgelost worden. Beide geneesmiddelen zijn nog niet altijd even goed gekend in de wereld van de homeopathie en zijn onderdeel van de Inspiring Homeopathy.

6.Bij zware bevallingen en keizersnedes kan de hulp van een osteopaat ingeroepen worden. Het is mogelijk dat de hersenvliezen te gespannen zijn en de hersenen onvoldoende ruimte laten om te groeien. Met cranio-sacrale therapie kan een osteopaath de hersenvliezen oprekken en zo ontspannen.

Inspiratie